Háziállat fogyókúra


háziállat fogyókúra

A háziállat puszta jelenléte pozitívan befolyásolja a vérnyomást, valamint a koleszterinszintet, a kutyák gyakoribb mozgásra késztetik a gazdájukat, a macskák dorombolása pedig elősegíti a csontok regenerálódását. De vajon hogyan működik az állatasszisztált terápia?

háziállat fogyókúra

A háziállat közelében oldódik a feszültség Egy társállat tartásával bizonyítottan csökkenthető a stressz és a feszültség. Terápiás, lélekgyógyító vagy akár fejlesztő hatása a terápiának, illetve a fejlesztésnek van.

Fogyás háziállatok

A házi kedvencek tehát nagy örömforrást jelentenek, de például súlyos depresszió vagy szorongásos zavar esetében nem helyettesítik a terápiát! Fotó: Shutterstock Amikor a feladat élménnyé válik A terápiában segédkezhetnek speciálisan erre kiképzett állatok.

háziállat fogyókúra

Az állatasszisztált terápia lehet hagyományos, illetve kapcsolatközpontú — az utóbbit Pieke Noémi terapeuta és tréner fejlesztette ki. Amikor mozgás- vagy kognitív képességek fejlesztésére van szükség, akkor a hagyományos állatterápiát alkalmazzák a szakemberek.

Magatartásproblémák, szociális, kapcsolódási, illetve kötődési nehézségek esetén viszont a kapcsolatközpontú foglalkozások ajánlottak. Az állat itt leginkább motiválóként van jelen.

Állati fogyókúra-bajnokság

Például nem csupán át kell bújni az alagúton, hanem a kutyának, akit a felvezető az alagút végéhez kísért, vinni kell egy jutalomfalatot. A kapcsolatközpontú foglalkozásokon az állat és a kliens viszonylag szabad interakcióban van egymással, külső személy háziállat fogyókúra nem szól bele. Ezeket az interakciókat aztán elemezzük, újragondoljuk.

  • Karcsúsító körmök
  • Zsírégetés 50 felett
  • Kerekes Bálint Kutyadiéta: így fogyaszthatod le a túlsúlyos kutyádat CÍMKÉK fogyókúra kutyatáp diéta kövér kutya kutyaeledel házikoszt kutya fogyókúra elhízott kutya kutyadiéta Egyre többet látni elhízott kutyákat: van, amelyik ivartalanítás miatt, más egyszerűen az életmódjából fakadóan dundi.
  • Fogyjon a jobb golfért
  • Testépítők zsírvesztés

Miközben a kliens különféle feladatokat old meg a kutyával, megfigyeljük, hogy ebben a kutya mennyire partner és erre hogyan reagál a kliens. Megkeressük az okát annak, hogy miért sikerül vagy nem sikerül az, amit a kliens csinál — vázolj a két módszer közötti különbséget Pieke Noémi.

Herbal zsírégető

A kapcsolatközpontú módszer segít abban, hogy a belső, lelki tartalmak láthatóvá váljanak. Vajon mitől ilyen feszült, milyen gondolatok és érzések születtek meg benne ebben a helyzetben? Azért érdemes ennek utánajárni, mert ugyanazok a belső monológok, belső tartalmak árnyékolják be a mindennapjainkat is, amelyek eszünkbe jutnak ilyenkor.

háziállat fogyókúra

Szorongásoldó simogatás Az állatok a terápia során segíthetnek a kapcsolatteremtésben, a bizalomépítésben, a terápiás háziállat fogyókúra elfogadásában és megszokásában.

Az állat jelenléte ilyenkor segíti a megnyílást, a simogatás pedig oldja a szorongást.

háziállat fogyókúra

Fontos, hogy az állatasszisztált terápia akkor tud jól működni, ha a jan de vries fogyás szereti az állatokat!