Ide csak hippik költöznek bolondok napján!

Ide csak hippik költöznek bolondok napján!

Történetesen mi voltunk azok! Négy éve április 1-én költöztünk az ódon és kissé romos házba. Ahogy egyszer valaki döbbenten mondta: kötélből vannak az idegeink!

Nagyon gondosan becsomagoltunk mindent, és reggel 8-tól éjfélig beköltöztünk új, vidéki otthonunkba. Egy 5 és egy 3,5 tonnás teherautó totálisan telepakolva hozott le minket, a papagájt és a pintyet meg a macskát, valamint a cuccainkat. A házban egy lámpa pislákolt, az udvaron tök sötét, de csak bepakoltunk, még vacsoráztunk is!

Az alábbi képek másnap készültek:

Még a költözés előtt átgondoltuk, mire lesz elsőként szükségünk. A “életmentő” dobozba a legfontosabb holmikat és gyógyszereket raktuk, a szép ruhákat gondosan elcsomagoltuk, inkább olyat hagytunk elő, amit nem sajnáltunk.

Úgy kezdtünk neki vidéki életünknek és a hatalmas ház felújításának, hogy minden szobában volt valami. A korhadt, átázott fapadlóra első éjjel egy régi nagy függönyt terítettünk, arra fektettük a matracunkat, így aludtunk egy hétig. A régi padló alatti homok miatt a bútorok, a dobozokba pakolt könyvek, edények és a zsákokba gyömöszölt ruhák szinte süllyedeztek. Kijelöltünk egy főző részt, és felállítottunk egy asztalt.

Se konyha, se fürdő nem volt a házban, csak kint egy hideg vizes kerti csap hálózati vízzel, így hát lavórban fürödtünk és mosogattunk fél évig. Hónapokig mosógép se volt, kézzel mostam a kútnál. Beköltözésünkkor borzasztó hideg volt, a házat amúgy se lakták már 10 éve. A fűtés eleinte két konvektorral ment, de egy idő után már csak az egyik működött, a másik pedig pont akkor adta fel, mire beköszöntött a jó idő.

Romos melléképületek, lom, szemét

A bakelit bevonatú, rongyvezetékes biztosítékot a villanyszerelő is megcsodálta! Majd jó lesz valamire. A költöztetők elvágták a hűtő vezetékét és a rács alá tömködték, így már nem hűt, újat vettük. A régiből viszont jó kis tároló lett.

Az előző tulajdonosok irdatlan mennyiségű cuccot hagytak itt, amit azóta is csak részben volt időnk átválogatni. Az már elsőre is látszott, hogy rengeteg érték van köztük: zsírosbödönök (az a régi zománcos fajta), fateknő, létra, bontott cserép és tégla, hullámpala, jó faanyag pl. kerítésnek… Mindenféle, kisebb és nagyobb használati tárgy 50-100 évre visszamenőleg, aminek még simán hasznát vesszük, mert egy ekkora házban és kertben nincs olyan, amit ne tudna használni az ember!

Ha netán azért olvasod most ezt a cikket, mert te is hasonló kalandra vállalkoztál, akkor javaslom, hogy semmit ne dobj ki! SEMMIT! Ez azt jeleni, hogy semmit. Tarts meg mindent, hiszen egy nagy házban úgyis találsz neki helyet – tárold, hely van bőven, minden apróság jól jön, csak még nem tudod, mikor! A későbbiekben lesz még arról szó, kifejezetten mire vigyázz, mit ne adj oda senkinek – csak alapos indokkal, pl. munkavégzésért cserébe (mi is üzleteltünk így). Használd az agyad, mi mire lehet jó!

Olvasnivaló: Móra Ferenc – Szegény ember vízzel főz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is! :)