Így adtuk el mindkét lakást egy csapásra!

Így adtuk el mindkét lakást egy csapásra!

Egy hónap alatt adtuk el mindkét lakást, mondhatni, kétszer annyiért, mint amit a fillérekből történt felújításuk előtt értek. Hogy csináltuk? Figyelj, mutatom!

Ha egy ideje már követed a blogot, akkor tudhatod, hogy alig egy féléven belül két lakást is felújítottunk. Az egyikben laktunk, a másikat kiadtuk, de a bérlő után helyre kellett hoznunk. Amikor aztán mindkettő szép állapotban volt és hosszú évek után először mozdult meg a lakáspiac, jó áron adtuk el mindkettőt – tanulságok és tapasztalatok!

1 hónap alatt 20 megtekintés

Először a bérlők által lelakott, majd általunk szépen helyreállított lakást adtuk el. Minden helyiségről készítettünk 1-1 képet, a legelőnyösebb módon:

  • nappal, szép napsütéses időben fotóztunk, ablakkal szemben
  • sarokból fotóztunk, hogy a lehető legtöbb látszódjon a helyiségekből
  • a hirdetésbe mellékeltünk egy egyszerű és átlátható alaprajzot is

Korábbról volt egy kis ingatlanos tapasztalatom, meg amúgy is tudom, mit keresnek a leendő vásárlók, mivel korában anyukámnak is én segítettem lakást találni. Ezek alapján a hirdetésbe az alábbiak kerültek:

  • a lakás elhelyezkedése a városon belül (Duna-part)
  • kiemelve a közlekedési adottságokat (metró közelsége)
  • a lakás tömbön belüli jó elhelyezkedése (1. em. déli fekvés)
  • frissen felújítva, beköltözhető állapotban + kép a parkettáról
  • lift, zárt parkoló, közeli parkok, boltok, közületek, rendezett ház

Ha mindez megvan egy lakásnál, akkor nincs az a vásárló, aki ellen tudna állni a csábításnak, hogy legalább megnézze az ingatlant! A nézelődőből pedig könnyen lehet vásárló, ha komolyak a szándékai és megvan rá a lehetősége, hogy megvegye a lakást. A lényeg az volt, hogy csábító legyen a hirdetés, és persze a megfelelő ár meghatározása se volt mindegy.

Ingatlanosok kíméljenek!

Nem vagyok a híve ingatlanközvetítők megbízásának. Na, nem mintha az átlag lakástulajdonos értene az eladáshoz (sokszor ő maga gördít elképesztő akadályokat a sikeres üzlet útjába), de sajnos az esetek többségében az ingatlanosok se állnak a helyzet magaslatán – viszont pofátlan összegeket nyúlnak le a felekről! Mivel azonban évek óta először mozdult meg az ingatlanpiac, megjelentek a hiénák: a szolgáltatásaikat kéretlenül tukmáló ingatlanügynökök hada. Tudom, hogy nincsenek könnyű helyzetben, én is belekóstoltam ebbe a (se munkának, se szakmának nem nevezhető) “dologba”, úgyhogy hamar leráztam őket, nem akartam jutalékot fizetni egyik irodának sem.

Nagy irodáknál szerencselovagok dolgoznak: beviszik a lakásokat, de többnyire nem ők adják el. A kis irodák vagy egyéni vállalkozók jobbak, mert elkötelezettek.

Végül mégis úgy alakult, hogy két ingatlanosnak bizalmat szavaztunk, mivel ők nem irodák alkalmazásában álltak, hanem egyéni vállalkozóként dolgoztak. Ennek előnye az, hogy kevesebb lakással foglalkoznak, személyesebb a kapcsolattartás mind a vevők, mind az eladók felé, és jóval alacsonyabb a jutalék, mivel nem egy nagy irodát kell fenntartaniuk. Végül is nekik köszönhettük, hogy sikerült megtalálni a lakás reális árát. Mi – természetesen – kicsivel magasabb összegben reménykedtünk, de ha valaki valóban el akar adni egy ingatlant, akkor nem szabad túl magas árat mondani rá, mert akkor csak hirdeti fogja, de eladni nem. Így aztán engedtünk egy kicsit, és mivel az ingatlanosok mellett mi is hirdettünk, egyre több érdeklődőnek mutathattuk meg a lakást.

Két eladás gyors egymásutánban

A metrónál lévő lakást egy helyes fiatal pár vette meg, akik szinte azonnal eldöntötték, hogy kell nekik az ingatlan. A mi hirdetésünkre jöttek, tehát egyik ingatlanosnak sem kellett jutalékot adnunk. Készpénzzel fizettek, alig alkudtak (azt is csak a játék kedvéért, mi pedig belementünk, hadd örüljenek), és a rá következő héten már alá is írtuk a szerződést, elrendeztük a közműátírásokat, ők pedig a kulcsátadás másnapján be is költöztek.

Még meg se száradt a tinta a papíron, amikor felívott egy érdeklődő ugyan emiatt a lakás miatt. Mondtam neki, hogy az már nincs meg, de van egy másik a közelben, ami esetleg érdekelhetné. Meg is beszéltünk egy időpontot, eljöttek, megnézték – egy nagyon helyes, kedves család volt. Jó hangulatban váltunk el, és megígérték, hogy jelentkeznek. Ezt a lakást nem is hirdettük, még az árát se nagyon találtuk ki, csak a döntés született meg, hogy eladjuk – akkor még mi csak keresgéltük új otthonunkat.

A mutatás után egy héttel hívott a családfő, hogy megvennék a lakást, és tett egy olyan ajánlatot, amit reálisnak tartottunk. Nem vacakoltunk, megegyeztünk.

Nagyon örültünk, hogy ilyen hamar sikerült eladni a lakást, és ők is boldogok voltak, hogy ilyen jót találtak. Idő közben mi is megtaláltuk a tökéletes otthont, azóta is itt élünk. Karácsony körül megvettük, és áprilisban beköltöztünk – addig szerencsére a vevők is tudtak várni, és a szerződés is összeállt.

Olyan gyorsan és olyan jól történt minden, ahogyan el se tudtuk volna képzelni az elején, amikor két romos lakás terhe nyomta vállunkat. Végül úgy éreztük, minden nehézség csak erősebé tett, és felkészített az újabb és újabb kihívásokra. Valójában hálás vagyok azért, hogy részem lehetett ebben a sok-sok küszködésben, hiszen rengeteget tanultam belőle, és e tudásnak azóta is hasznát veszem.

A folytatásban elmesélem, mit vettünk a két lakást árából!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is! :)