Kerti járda bontott téglából saját kezűleg!

Kerti járda bontott téglából saját kezűleg!

Bizony, az elmúlt több, mint egy hónapban a kertünk szépült: tereprendezés, gazolás, romok eltakarítása, a terület megtisztítása… Rengeteg munka, darázsirtással és téglahordással megspékelve.

Három éve élünk vidéki otthonunkban, és ezalatt bizony jó sok munkát végeztünk a házon. Úgy tervezem, hogy egy kisebb sorozatban majd az építkezés tapasztalatiról is beszámolok, de most nézzük a legfrissebb fejleményeket: nekiláttunk a kert rendbetételének.

Idő közben német darázsra is bukkantunk a házunk hátsó, jelenleg raktárnak használt részén, ahol befészkeltek a tömésfalba. Kihívtuk a rovarirtót, aki pár óra alatt orvosolta a problémát – sokkal kevesebbért, mint amire számítottunk.

Rendetlenség a kertben: a melléképületet már elbontottuk, a romok eltakarítása folyamatban van

Az 1500 nm-es területen volt mit csinálni! Az előző tulaj már vagy 10 éve parlagon hagyta a kertet, így aztán el is terjedt rajta az, ami ilyenkor el szokott terjedni: a parlagfű! Másféle gyomok is szépen virítottak a hatalmas területen, ami annyira gazos volt, hogy be se lehetett menni, ijesztő látványt nyújtott! Hónapokig néztem az áldatlan állapotokat, mivel munkást találni egyáltalán nem könnyű feladat. De végre jött, aki ígérte, és pár nap alatt rendet is vágott (mondjuk ez a pár nap pár héten belül volt, nagyobb szünetekkel, de hát ez van: szakadó esőben és utána még pár napiga többtonnás géppel dolgozni nem, csak dagonyázni lehet a sárban).

Lényeg az, hogy most már egész jól néz ki a kert, bár a rengeteg bontott tégla (mely részben amúgy is ott hevert, részben pedig tereprendezéskor került elő épen, sértetlenül) még elpakolásra vár. Most naponta pár órát arra fordítunk a férjemmel, hogy behordjuk fedett, esőtől és egyebektől védett helyre a téglát, hogy tovább ne károsodjon. A tervek szerint a terület végleges kipucolása után kerti ösvényt rakunk majd belőle, és mivel nagyon sok van, a ház előtti udvar leburkolására is marad. A fél téglákat is fel tudjuk használni, hiszen kerti járda esetén nem szempont, hogy gyári egész téglákból legyen az út.

Ilyen erdőkertet szeretnénk, téglából rakott, kanyargós ösvénnyel:

JamesDeMers / Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is! :)