Könyvajánló: Harmonikus színek

Könyvajánló: Harmonikus színek

Hogyan társítsuk a színeket? Mitől lesz harmonikus egy kombináció? Hány színt használjunk? Ezekre a kérdésekre választ kapsz ebben a nagyszerű könyvben!

A lakberendezés egyik leghangsúlyosabb része a megfelelő színek kiválasztása. Sokan sajnos elsumákolják a kérdést és divatosnak vélt – de pont emiatt elcsépelt és közhelyes – megoldással tudják le a dolgot. Pedig a színekkel való kísérletezés egy csodálatos felfedező út is lehet!

Alice Buckley: Harmonikus színek – Semleges tónusok, drámai hangsúlyok, ötletes szobabelsők című könyve színpompás illusztrációkkal és közérthetően megfogalmazott színelméleti alapok segítségével kalauzolja olvasóit a színek csodálatos világában.

Azt is mondhatnánk, a szín – érzés. Ahogy egy illat felidéz bennünk egy élményt, úgy társítunk érzelmeket a színekhez is. Van kedvenc színünk, és van, amit meglátva el kell fordítanunk tekintetünket. A színekkel gyógyítani is lehet, betegek szobájába például a türkiz javasolt, hogy megkönnyítsük gyógyulásukat – ez nem babona, kutatások igazolják a hatékonyságát!

A színek, miután érzelmeinkre hatnak, hangulatokat keltenek bennünk. Az szín telítettségétől függően erősnek, harsánynak vagy épp fáradtnak látjuk az adott árnyalatot, hathat megnyugtatóan vagy élénkítően is ugyanannak a színnek más és más árnyalata. A fények azonban elválaszthatatlanok a színektől, hiszen a fényviszonyok alapvetően befolyásolják a színeket.

Mivel ez egy hatalmas téma, több bejegyzést is szentelek majd neki. Most csupán felvillantottam a kérdést, az említett könyvet pedig jó szívvel ajánlom! 200, jegyzetekkel kísért kombinációjával kezdők is bátran kísérletezhetnek – konkrét, gyakorlati tanácsokra lehetnek a könyvben!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is! :)