Mi lehet jobb egy felújításnál? Kettő!

Mi lehet jobb egy felújításnál? Kettő!

Még túl se jutottunk az előző felújítás okozta megrázkódtatásokon, amikor újabb hidegzuhany következett: az addigi bérlőnk ízekre szedte s kiürítette a lakást!

A férjem évek óta egy családnak adta ki a lakását, akik – amellett, hogy rendesen fizettek – egyre inkább kezdték a magukénak érezni az ingatlant: úgy kidekorálták, hogy még! Végül tartozást csináltak és ellopták, amit csak lehetett. Mielőtt bérbe adnád a lakásod, ezt olvasd el!

Eredetileg egy fickó vette ki a lakást, majd amikor a férjem ment az első havi bérleti díjért, ott találta az asszonyt és az akkor 8 éves gyereket. Nem tette ki őket szerződésszegésért – ő már csak ilyen, de jó szíve miatt sokan kihasználják… Én akkor még nem voltam a képben, de én biztos nem hagytam volna annyiban a dolgot: egyszerűen visszaéltek a férjem kedvességével!

A dohányzás nem volt megengedett a lakásban – de ők bagóztak. Állatot nem tarthattak – volt egy papagájuk, akit a lakásban röptettek. Mi átvettük, mivel a feleség mindenféle állatot utált (én meg az ilyen embereket), és a cigifüst se használt szegény párának: tele volt a madár tollával a bérlemény… Fehér falak közé költöztek, de zöld-fekete és lila-sárga tapétás, házi gagyi sufni tunning mókolást hagytak maguk után.

Tama66 / Pixabay

Évekig bérelték a lakást, s néha megkörnyékezték a férjemet, hogy részletekben szeretnék azt megvenni. Jelképes összeget fizettek bérleti díjként – akkor nem voltak még olyan egetverő árak, mint mostanában – s ugyanilyen jelképes összeggel akarták törleszteni a vételárat. Érdekes elképzelés: a piaci környezetet egyszerűen nem voltak hajlandóak figyelembe venni. Az árak változnak, egy banki kölcsön is megdrágulhat…

Eljött a pillanat 2015-ben, amikor mocorogni kezdett az ingatlanpiac, emelkedni kezdtek a bérlemények árai és egyre több lakást adtak el. A növekvő érdeklődés a vevők részéről természetesen az eladási árakat is megemelte, ha viszont valaki az albérletben akart maradni, akkor magasabb bérleti díjat is kellett fizetnie. Nem volt tehát azon semmi meglepő, hogy 6 év után (!) némileg megemeltük volna a bérleti díjat.

A bérlők persze nem értettek egyet, konkrétan nagy balhé lett belőle, úgyhogy elköltöztek. Mondanom sem kell, hogy az utolsó számlákat nem fizették ki, és a lakás ocsmányul festett: kitörték az üvegeket ajtókból, ablakokból; az utolsó hónapban nem takarították a wc-t; megrongálták a kád csaptelepét, így a kamra fala a fürdőkád hosszában leázott; és valamivel eldugították az összes lefolyót a konyhában és a fürdőben.

Free-Photos / Pixabay

Én már csak olyan vagyok, hogy nem a fényképezőgépet kapom elő, ha ilyesmi történik, hanem hozok szerszámot, és nekiállok javítani, úgyhogy minderről egy fotó sem készült, a helyreállítás viszont megörökítettem, majd megmutatom.

Arról pedig szintén a következő részben esik szó részletesen, hogyan küzdöttünk meg az ingatlanmaffia megbízásából ármánykodó közös képviselővel, amikor végre eladtuk mind a két lakást, 2 hónap leforgása alatt, ingatlanos nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is! :)