Műanyag hulladékból építőanyag készíthető!

Műanyag hulladékból építőanyag készíthető!

Képzeld, már vagy 10 éve létezik egy magyar technológia, ami az építőiparban képes hasznosítani a műanyag hulladékot. Hogy miért nem alkalmazzák? Szerinted?

Eredetileg teljesen másról akartam írni, már félig készen is volt a cikk, amikor szembe jött a neten ez a hír, amitől leesett az állam! Mondjuk jó kérdés, mért nem tartom inkább nyitva a szám 0-24? Felesleges napjában hatszor leejteni az államat! Illene már megkomolyodnom végre és hozzászoknom az ilyesmihez, elvégre 32 éve élek ebben az országban…

Elég az hozzá, hogy az alábbi linkre kattintva te is elolvashatod azt a 4 évvel ezelőtti cikket a HVG-n, ami ékes bizonyíték arra, hogy a klímaváltozással meg a szeméthegyekkel és óceánokban úszkáló szemétszigetekkel kampányolni baromi nagy biznisz.

És erre jön egy ilyen fránya kis magyar cég, és egy csapásra megoldaná a problémát! Na még mit nem!

Hiába kilincselt az ügyvezető az illetékes elvtársaknál, a fülük botját se mozdították a dologra. Köszönjük szépen! Távol-Keleten persze ráharapnak az effélékre, ahogy a cikk is írja. Remélem, már találtak rá ott vevőt. Remélem, majd 100 év múlva nálunk is forgalmazzák a gépet vagy a terméket, megfizethetetlen áron.

Őszintén szólva nem hat meg, hogy magyar találmány, mint látható, evvel sokra úgyse megyünk.

Talán egyszer majd (amit én már nem biztos, hogy megérek, mert elvisz a klíma) épülnek még házak műanyagból, kevesebb lesz a szemét és több a jó döntéshozó! 😉

Cikk: Itt a magyar megoldás a szemétproblémára, csak senkit sem érdekel
HVG: Varga Szabolcs, 2019.06.10.

markusspiske / Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is! :)