Testem karcsú


testem karcsú

Mózes Zsófi Így kezeljétek a pénzügyeket, hogy ne menjen rá a kapcsolatotok Mutatunk egy olyan gyakorlatot, amely egyszerűen elvégezhető, mégis hatékony a törzsünk erejének növelésében, a tónusos derékvonal kialakításában, farizmaink erősítésében, és még a stabilitásunkat is fejleszthetjük általa.

A ferde hasizmok edzésének számos előnye van. Akik az esztétikai hozadékot keresik, testem karcsú emelik ki szívesen, hogy rostlefutásuk és oldalsó elhelyezkedésük révén karcsúsítják a derekat. Funkcionális szempontból törzsünk izomfűzőrendszerében kiemelt helyet foglalnak el, és jelentős szerepük van —  a haránt hasizmok munkájával együttműködve — a medence helyzetének beállításában is.

A medencénk pedig kiemelt fontosságú terület a felsőtest és az alsó végtagjaink között az erők átvitele és a terhelés elosztása szempontjából, tehát a ferde hasizom stabilitásunk egyik kulcsfontosságú tényezője.

A ferde hasizmok alapvetően törzsünk háromirányú mozgatásában vesznek részt: Gerincünk flexiója, azaz testem karcsú hajlítása: legtipikusabban a klasszikus hasprések során is ez történik, tehát a ferde hasizom azoknak is szereplője.

Karcsú derék és izmos fenék egyetlen gyakorlattal. Videó!

testem karcsú Laterálflexió, azaz oldalra hajlítás, törzsünk közelítése a lábakhoz. A rotáció, vagyis a gerincünk mint tengely körüli forgó mozgás létrehozása, törzscsavarással. Amikor kifejezetten a ferde hasizom edzéséről esik szó, leggyakrabban a csavarással végzett gyakorlatok kerülnek elő. Azonban a legütősebb képviselői azok a gyakorlatokamelyekben a rotáció és a laterálflexió együtt jelenik meg.

A fitneszcélokon túl számos sportágban is kiemelt jelentősége van a ferde hasizmok megfelelő struktúrájának és működésének: nem csupán a teljesítmény javítása, hanem a gerincvédelem szempontjából is. Gondoljunk csak bármely labdás sportágra: a dobások, ütések kivitelezésében a törzs csavarásának jelentős szerepe van; de az evezős sportok is idetartoznak. A mai Dívány-edzésben egy olyan gyakorlatot mutatunk be, amely a három tipikus funcióból egyet húz elő, ez pedig a laterálflexió.

Az oldalfekvésben végzett gyakorlatok pikantériája, hogy a gravitációnak a gerincet oldalra hajlító izmoknak kell ellentartaniuk.

A testem vékony

Ezt azonban igencsak precíziós módon viszik végbe, hiszen ha a gerinc hajlítói túlságosan bekapcsolnak hozzá, akkor előre görnyedünk, ha pedig a feszítők kapcsolnak be erősebben, akkor homorodik, ível a derekunk.

Nyilvánvalóan egyik túlzás sem kívánatos, tehát ez az alaphelyzet már önmagában izgalmas stabilizációs kihívást jelent. Így végezd a gyakorlatot Oldalfekvésben helyezkedünk el. Magunk alá billentjük a medencét, bekapcsoljuk a core-t, a farizmokat.

Álmomban karcsú vagyok, de amikor felébredek, 100 kilós

A felsőtestünk és az egymásra helyezett két lábunk egy egyenes vonalat alkot, olyan, mintha két üveglap közé lennénk beékelve. Ezt a síkot a teljes gyakorlat során megtartjuk. Karunkat testem karcsú fejünk alatt helyezzük el. Léteznek a laterálflexiós gyakorlatoknak olyan variánsai is, amelyekben a fejet megtámasztjuk, illetve emeljük.

testem karcsú

Ezek a nyaki gerincszakaszunk terhelése szempontjából nem túl biztonságos változatok, érdemes megfontolni, kitennénk-e magunkat egy esetleges húzódásnak, sérülésnek. Másik karunk magunk előtt támaszthat, de ügyeljünk arra, hogy inkább segítő funkciója legyen, ne nehezedjünk rá a testsúlyunkkal, illetve ne dőljünk miatta előre a vállunkkal, mellkasunkkal.

 • Dr oz fogyni
 • A lenti gombra kattintva megismerheti megújult oldalunkat!
 • Sexy indoor photography, Prix du test karcsú
 • A test karcsú A tévé sulykolja a karcsú női testideált
 • Shaun a juhok fogyása
 • Túlzott fogyás a születés után
 • A testem vékony. Fogyás duzzanat

A térdek kinyújtva, a lábfejek pipában vannak. Ezt a síkot végig megtartjuk úgy, hogy törzsünk, mellkasunk, medencénk folyamatosan előre néz.

testem karcsú

Kilégzésre megemeljük együtt a két lábat, anélkül, hogy a bokák, térdek elcsúsznának egymásról. Figyeljük meg, milyen aktív szerepet tudnak vállalni ebben a mozdulatban a hasizmaink!

A test karcsú

Belégzésre leengedjük a páros lábat. Ha testem karcsú a gyakorlatot, ne tegyük le teljesen a lábfejeket, hanem tartsuk meg a talaj felett, és onnan emeljünk újra.

testem karcsú

A kívánt ismétlésszámot követően ismételjük meg a másik oldalra is. Figyeljünk az alábbiakra: Csak olyan mértékig emeljük a lábakat, hogy a gerincünk helyzete eredeti kiindulási pózban maradjon.

testem karcsú

Ne feszítsük a derekat, illetve ne toljuk hátra a feneket. Ne kompenzáljunk a nyakunkkalmaradjon semleges helyzetben.

Arcunk mindeközben előre néz. Nem a térdeket hajlítva emelünk, és kerüljük el azt, hogy csak a lábszárak emelgetése, tekergetése történjen a törzs oldalra hajlítása helyett.

Prix du test karcsú

Ezen típusú hasizomgyakorlatok elképzelhetetlenek a csípő környéki izmok erősítése nélkül. A két együttesen emelt lábbal erősítjük a kis- és közepes farizmokat is, ezáltal biztosíthatjuk testem karcsú optimális működését, ezáltal a gerincünk ágyéki szakaszának egészségét. A dupla láb használatából kifolyólag a belső comb izmai is erőteljesen dolgoznak. Ha gerincproblémával élünk, avagy nem vagyunk biztosak benne, hogy meglévő mozgásszervi problémánkkal végezhetjük-e a gyakorlatot, feltétlenül forduljunk edzőhöz vagy mozgásterapeutához!

 • Profil fogyás knoxville
 • Térdtől lefelé bővülő fehér pantallója haragosan csapkodta lábszárait, csúcsos köcsög-kalapja jobb kezében lóbálódott, mint a motolla, harangos redingoteja viharosan röpködő szárnyai mellett.
 • Karcsú derék és izmos fenék egyetlen gyakorlattal. Videó! - Dívány
 • új karcsú testem
 • Egyenértékű fogyás
 • Fogyott valaki effexoron
 • Álmomban karcsú vagyok, de amikor felébredek, kilós

Várandósan vagy szülés után pedig érdemes kikérni szakember tanácsát, mielőtt a hasizomgyakorlatokba belevágnánk.