Varázslatot varázsolni, Varázslói Varázslatok


Kérlek kattints ide, ha a dokumentum olvasóban szeretnéd megnézni! A varázslatoknak két típusa van: az varázslói a bárdok, mágusok varázslatot varázsolni varázslók használják és az papi a papok, druidák és a nagy hatalmú lovagok és vándorok használják.

Néhány mágiahasználó a varázslatait csak egy nagyon korlátozott listából választja, míg mások széles palettáról tudnak válogatni. A mágiahasználók többségének a használandó varázslatait memorizálni kell — akár varázskönyvből, akár imádkozáson vagy meditáción keresztül —míg mások képesek spontán, memorizálás nélkül létrehozni azokat.

varázslatot varázsolni

A varázslásban, a tanulásban és a memorizálásban mutatkozó különbségek ellenére, amikor létrehozzák a varázslatokat, azok meglehetősen hasonlóan működnek. A varázslatok varázslói és papi osztályozásán túl, még egy másik kategorizálás is létezik, a mágia nyolc iskolája. Ezek az iskolák azokat a módokat jelképezik, ahogy a varázslatok hatnak.

Ha pap, druida, varázsló vagy magas szintű lovag vagy vándor vagy, akkor az varázslatot varázsolni már memorizált, de még el nem varázsolt varázslatok közül választhatsz lásd a Varázslói varázslatok memorizálása és varázslatot varázsolni Papi varázslatok memorizálása fejezeteket. Ha bárd vagy mágus vagy, akkor az általad ismert varázslatok közül választhatsz, feltéve, hogy képes vagy olyan, vagy magasabb szintű varázslatok elmondására.

Szerelmi bánat gyötör?

Egy varázslat létrehozásához képesnek kell lenned a beszédre ha a varázslatnak van szóbeli komponense varázslatot varázsolni a gesztikulációra ha van mozdulatbeli komponensevalamint az anyagi komponenseket, vagy a fókuszokat is elő kell készítened ha vannak. Továbbá, összpontosítanod is kell hozzá. Ha a varázslat többféle változatban is létezik, akkor a létrehozásakor kell kiválasztanod, hogy melyiket alkalmazod.

A varázslat típusát nem kell a memorizáláskor vagy a megtanuláskor, a bárd, és a mágus esetében eldöntened. Ha egyszer létrehoztál egy memorizált varázslatot, nem varázsolhatod el újból mindaddig, míg nem memorizálod újra. Ha egy varázslatot több példányban is memorizáltál, akkor természetesen mindegyik példányt elvarázsolhatod egyszer.

Ha bárd vagy mágus vagy, egy varázslat elmondása az adott napi varázslatlimitedbe számít bele, és többször is elmondhatod ugyanazt a varázslatot, ha még nem használtad el az aznapra rendelkezésre álló varázslataidat.

  • Fogyás sjc
  • Fogyhatsz a hasplasztika után
  • A varázslatok adatai Ez a fejezet nyújt segítséget a varázslatok értelmezéséhez.
  • Idézetek - varázsolni
  • Hogyan lehet varázsolni? – Boszi Pláza
  • Mostanra viszont ez gyökeresen megváltozott.
  • Magyar Nyelv Szotara

Ha a varázslás közben valami megszakítja az összpontosításodat, dobnod kell egy összpontosításpróbát, vagy elveszted a varázslatot. Minél erőteljesebb a zavaró hatás és minél magasabb a varázslat szintje, annál magasabb a próba NF-je.

Idézetek - varázsolni

Ha a próbát elrontod, elveszted a varázslatot, úgy mintha elmondtad volna, csak nincs hatása. Ha elrontod a próbát, elveszted a varázslatot, és annak nem lesz semmi hatása.

Egy esemény akkor szakítja meg a varázslatot, ha az a varázslás elkezdése, és a befejezése között következik be, ez lehetséges, ha a varázslat varázslási ideje 1 kör, vagy több, vagy akkor is, ha az a varázslásra való válaszként következik be például, egy megszakító támadás, amit a varázslás vált ki, vagy egy varázslatot varázsolni támadás, mint egy készenlétbe helyezett cselekedet. Ha az utolsó sebzés volt a folyamatos sebződésekből a legutolsó, akkor az a varázslás szempontjából nem hátráltat.

56 hozzászólás

Az ismétlődő sebzés nem számít folyamatos sebzésnek. Varázslat: Ha a varázslás közben egy másik varázslat hatása alá kerülsz, akkor is dobnod kell egy összpontosításpróbát, vagy elveszted a varázslatot.

varázslatot varázsolni

Ha az ellened varázsolt varázslatra Kérlek kattints ide, ha a dokumentum olvasóban szeretnéd megnézni! Birkózás és lefogás: Birkózás közben, vagy lefogva csak olyan varázslatokat használhatsz, amelyeknek nincs mozdulat komponense, és amelyeknek az anyagi komponense ha van a kezedben van éppen. Heves mozgás: Vágtató ló, nagyon hánykolódó kocsi, kis csónak a zúgón, vagy egy viharban, a viharos tengereden hányódó hajó fedélzete.

A weboldalon cookie-kat(pogácsa) használok.

Heves időjárás: Ha heves időjárási körülmények között próbálsz varázsolni, akkor is összpontosításpróbát kell dobnod. Varázslatot varázsolni esetben, ha elvéted a próbát, elvész a varázslat. Ha az időjárást varázslat okozta, akkor a Varázslat alcímben leírtakat kell követni. Varázslatot varázsolni ez sikertelen, a varázslat elvész. Belegabalyodott: Ha úgy próbálsz varázsolni, hogy közben belegabalyodtál egy hálóba, vagy egy ragacszacskóba, vagy egy ehhez hasonló varázslat hatása alatt állsz, akkor dobnod kell egy Összpontosítás próbát, amelynek a NF-je Ha ez sikertelen, elveszted a varázslatot.

Ezzel a módszerrel a varázslat energiáit arra használod, hogy egy másik varázsló által elmondott ugyanolyan varázslat energiáit szétoszlasd.

Mágia-affinitás

Az ellenvarázslás akkor is működik, ha az egyik fél varázslói, a másik pedig papi mágiát használ. Hogy működnek az ellenvarázslatok: Ha egy ellenvarázslatot akarsz használni, akkor ki kell választanod egy ellenfelet, mint az ellenvarázslat célpontját. Ehhez kell egy előkészített cselekedet. Ebben az esetben ki kell várnod a cselekedet végrehajtásával, hogy az ellenfél megpróbáljon varázsolni.

Ezen felül még mozoghatsz is, mert a cselekedet előkészítés csak egy normál cselekedet. Ez a próba szabad cselekedet. Ha a próba sikeres, akkor azonosítottad az ellenfeled által használt varázslatot, és megpróbálkozhatsz az ellenvarázzsal.

Betekintés: A mágiáról

Ha a próba sikertelen, akkor nem varázslatot varázsolni ezt meg. Az ellenvarázs befejezéséhez el kell varázsolnod a megfelelő varázslatot. Egy általános szabály, egy varázslat ellen csak ugyanaz a varázslat alkalmazható ellenvarázsként.

Ha képes vagy ugyanazon varázslat használatára, és memorizáltad is feltéve, hogy memorizálszelmondhatod, egy kicsit megváltoztatva, hogy ellenvarázsként működjön.

Ha a célpont hatótávon belül van, a két varázslat kioltja egymást. Megadott kivételek: Néhány varázslat kioltja egymást, azaz használhatóak egymás ellenvarázslataiként, ez általában akkor igaz, ha a két varázslat hatása ellentétes.

varázslatot varázsolni

A mágiasemlegesítés mint ellenvarázslat: A mágiasemlegesítés varázslatot is használhatod ellenvarázslatként egy másik varázslóval szemben, viszont ebben az esetben nem kell azonosítanod az ellenfeled által varázslatot varázsolni próbált varázslatot.

Ugyanakkor, a mágiasemlegesítés nem minden esetben használható ellenvarázslatként lásd a varázslat leírását. Alacsonyabb szinten is varázsolhatsz egy varázslatot, mint a szinted, de minimum olyan szinten kell elmondanod, ahol már használhatod az adott varázslatot, és a varázslat minden szintfüggő paraméterére ugyanaz a szint vonatkozik.

Abban az esetben, ha egy kaszt Kérlek kattints ide, ha a dokumentum olvasóban szeretnéd megnézni! A varázslat akkor sem jön létre, ha összpontosításod megtörik, illetve akkor is meghiúsulhat, ha páncélt viselsz, miközben olyan varázslatot akarsz elmondani, amelynek mozdulat komponense is van.

Ajánlott bejegyzések

Támadások: Néhány varázslatleírás támadásra utal. Minden offenzív harci cselekmény, még azok is, amelyek nem közvetlenül sebeznek, támadásnak minősülnek.

Az élőholtak elűzése, vagy megfékezése is támadásnak minősül. Minden olyan varázslat, varázslatot varázsolni ellen a célpont mentődobást dob, sebesülést okoz, vagy bármilyen más módon ártalmára van a célpontnak, vagy akadályozza azt, támadásnak minősül. A szörnyeket vagy szövetségeseket idéző varázslatok nem minősülnek támadásnak, mivel közvetlenül nincsenek ártalmára a célpontnak.

Bónusz típusok: Általában a bónuszoknak van típusa, ami azt jelenti, hogy a varázslat milyen módon adja a bónuszt.

varázslatot varázsolni

A legfontosabb a bónusztípusokkal kapcsolatban, hogy az azonos típusú bónuszok általában nem adódnak össze.