Zsírvesztés evezés


zsírvesztés evezés

Az evezés a leghatékonyabb mozgásforma a kockás has eléréséhez Az evezés roppant hatékonyan égeti a kalóriákat, erős és látványos izomzatot épít, ám elegendő a makacs hasi zsírpárnák ledolgozásához is? A válasz röviden: igen.

zsírvesztés evezés

Ám amiben még le is előz bármilyen más mozgásformát, az a törzs középső részének célzott erősítése. Ahogy minden kardiomozgásnál, az evezésnél is megemelkedik a pulzusszám, ami segíti a zsírégetést.

Zsírégetés vagy súlyzók?

Ahhoz, hogy hatékony legyen a tréning, a pulzustartományunk maximális értékének százalékánál kell lennie a szívverésünknek az edzés alatt. A személyi edző heti öt perces tréninget javasol, ha fogyni szeretnénk, illetve az elért testsúlyt megtartani.

zsírvesztés evezés

Nem szabad siettetni a súlyvesztést, ez akár hetekig, hónapokig is tarthat attól függően, mennyi pluszkilótól szeretnénk megszabadulni. A váltakozó intenzitású edzés is nagyon jó módszer a zsírégetésre, így az evezést is végezhetjük ebben a formában.

zsírvesztés evezés

Egyszerűen iktassunk rövid, ám nagyon intenzív szakaszokat a gyakorlásunkba a tíz perces közepes intenzitású evezések zsírvesztés evezés. Ilyenkor a maximális pulzusszám kilencven százalékáig emelkedik a szívverésünk.

Az edzőteremben a személyi edzők segítségével pontosan meghatározhatjuk, hogy milyen tartományban kell mozognia a pulzusunknak evezés közben az életkorunknak és egészségi állapotunknak megfelelően. Fotó: Unsplash.

zsírvesztés evezés